HTML

mszp2010.blog.hu

Közeledik a nap. Nézzük, miként halad a kormánypárt a jeles nap felé, amikor megmérettetik és... majd meglátjuk.

Friss topikok

Linkblog

Indulás felfelééé

2008.06.27. 17:51 Ford Mustang

A Fidesz támogatottsága csökkent, az MSZP-é nőtt.

Nem kellett hozzá sok, csak egy pár őszinte mondat attól az embertől, aki soha nem hazudott. Nem biz' a, még sose hazudott, ő maga jelentette ezt ki szemrebbenés nélkül a CNN-nek. A baloldal fizetett hirdetésben erősített rá, a fideszisták szerint Orbán-ellenes kampány indult a tiszteletreméltó főméltóságos szent és sérthetetlen Elnök Úr ellen. (Olvastak már rosszat Orbánról a Magyar Nemzet című pártlapban? Nem? Soha? Na ugye!) Gyurcsány örülne egy ilyen kampánynak a másik oldaltól.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar nemzet mszp fidesz orbán viktor

Válaszút - elnököt választott az SZDSZ

2008.06.08. 12:16 Ford Mustang

Fodor Gábor lett az SZDSZ elnöke, mert "ez így nem mehet tovább!" - kurjantottak a kékek és húzták az X-et. Nem is megy, lesz itt forradalom, csak győzzük kivárni!

Az perverziót, vagy válságot jelent, ha megnézzük, hogy kik közül lehetett SZDSZ-elnököt választani.

Ott volt például Kóka, az ország legnépszarűtlenebb politikusa. Ha egy párt szándékosan majdnem elnöknek választja meg úgy, hogy van alternatívája, akkor azok az emberek már nem Magyarországon élnek. Havonta hazaugranak Thaiföldről, vagy a szerényebbek hetente egyszer az Adriáról két napra szavazni az Országgyűlésbe, máskülönben egy percig nem gondolkodnának azon, hogy a Fidesz által megkaraktergyilkolt Kókának esélyt adjanak a pártelnökségre, akár egy százaléknyit is. Kóka meg, ha reálpolitikus lenne, meg sem fordulna a fejében, hogy induljon az elnöki posztért.

De megfordult, és ami még rosszabb, Kuncze is őt támogatta. Vajon miért? Nyilván tudják, ki ez a Fodor. Ki ez a Fodor? Fodor Gábor egy elfogadható teljesítményt nyújtó miniszter volt. Ez a felszín. S mit gondolok én???

Adott egy elnökválasztás, ahol Kóka egy paraszthajszállal legyőzi Fodort. Fodor alulmarad, Kóka nyer, s utóbbi elindul a lejtőn meredeken lefele. Amikor eléggé leért az aljára, jön egy Köteles Péter nevű traitor classic (egy klasszikus áruló), és a Fidesz televíziójában bejelenti, hogy az elnökválasztás csalás volt. Nemcsak úgy jelenti be, hogy Kókának rossz legyen, hanem úgy is, hogy az SZDSZ-nek - a népszavazási kampány elején. Így az SZDSZ-t és a többszázmilliós kampányát tanítani való látványos csellel sikerült egy nevesincs senkivel a partvonalra tennie a Köteles mögött álló embereknek. Ez két csoportnak állt az érdekében: Fodoréknak és a Fidesznek. Tehát szerintem a Köteles ügy mögött Fodor és a Fidesz állt, s az, hogy valaki kampányidőszakban így alátegyen saját pártjának, az a klasszikus árulás.

Hiába volt közismert, hogy a csalással vádolt borsodiak Fodort támogatták, új választást írtak ki. Tegnap Fodor nyert, s ha egyvalaki máshogy szavaz, akkor újra X-re áll a két jelölt. Mindegy, nyert a Fodor-tábor. Az érthetetlen, hogy Fodor ellenzői miért nem találtak egy jobb jelöltet maguknak, miért kellett egy fél pártnak az ország legnépszerűtlenebb politikusa mögött felsorakozni? Hova tűnt az SZDSZ-ben régen még oly erős liberális értelmiségi attitűd? Hát egy sincs, aki észrevenné, hogy Kókának vége?

Most két dolog lehetséges: az egyik verzió, hogy az SZDSZ keményen bezsarolja az MSZP-t, úgy, hogy a vörösök túl nagy árat fizessenek egy új koalícióért. Új miniszterelnököt, vagy a tárcák felét fogják kérni és megkapják. A másik verzió, hogy Fodor és Orbán, a két Fidesz-alapító szövetséget köt (vagy már kötött), előrehozott választások lesznek és új kormány. S ami abszurd: ebben az új kormányban ott lesz a KDNP, az SZDSZ, Morvai Krisztina, Éger István, Mikola és Horváth Ágnes is, szóval mindenki.

Kivéve az MSZP-t.

Szólj hozzá!

Címkék: mszp fidesz kóka szdsz fodor

Hárman a stúdióban - beszarás van, elvtársak!

2008.05.08. 23:39 Ford Mustang

Tegnap három pénzügyi sztárpolitikus tette tiszteletét Friderikusz Sanyi bácsinál. Az egy dolog, hogy megpróbálták neki elmagyarázni, hogy milyen szarban van az ország úgy egyáltalán, zavarólag hatott Sanyi időnként kiábrándító témaromboló böffentése, amikor tízpercenként felcsillant a szeme és próbált kiegyensúlyozottan fideszezni... keményen rábaszott, mert a vendégek nem voltak vevők a kurjantásaira, még Surányi és Simor is annyira keményen nyomta a szürke szakmát, hogy Sanyi bácsi mindig lepattant.

Elemezték az ország pénzügyi helyzetét, és, hogy mit kell(ene) tenni.

Az is világos volt, hogy a kormány be van szarva, nem mer reformálni, pedig kellene. A Fidesz is naponta nyomja a demagóg dumát, azt a 4-5 begyakorolt sablont Szíjjártóilag, általában tök hazugság és csúsztatás az egész, de látjuk, hogy működik. A TV2 és az RTL Klub is leadja, a szerkesztőiktől nem is vár az ember hozzáértést, csak a nézettség a követelmény, nem a színvonal. Ettől van a kormány beszarva. Látjuk. Észérv és kommunikáció sehol, a Surányi-Veres-Simor trió most egy kicsit megcsillanott valamit a baloldal még létező szürkeállományából. Persze nem tévedtünk el, tudjuk hol élünk, Veres Jankó volt a leggyengébb láncszem.

És mit tett, mit tenne a kormány? Amikor 2006-ban megnyerték a választást, hónapokig tököltek a koalíció felállításával. Az elemzők szerint ez a kényelmes többség miatt van, ráérnek alkudozni, meg minden, ki lett elemzve rendesen a nagy semmi. Á, dehogy! Be vannak szarva.

Egyre inkább az az érzésem, hogy akkor kúrták el az egészet, akkor kellett volna egy gyorslefolyású sokkterápia, 2006 tavaszán, egyből, durrbele, ma már röhögnénk az egészen (és nem a tótok rajtunk), talán még a GDP is nőne, mint bolond gomba az esőben, az euró meg közeledne és vele újra a 3,60-as kenyér. De nem ez történt, a döntések nem voltak előkészítve, ment az alkudozás, két éve megy a tökölés, káosz lett a vége.

Nem lesz itt 2010 elvtársak, mentek a levesbe, a Fidesz beindítja a sunshine projektet, és megnyeri a választásokat. Gyurcsány 2006-ban feláldozta az önkormányzatokat, 2010-ben mindent elveszít. Személyesen.

Ilyen beszari kormány, amelyik ennyire nem tud élni a szó jó értelmében a hatalommal, csak veszíthet. Ezt Friderikusznál nem mondták ki, de tisztán látszott, mint az egy órányi pénzügyi korrepetálás (ott volt a pénzügyminiszter, azért írom ezt) végső konklúziója.

Szólj hozzá!

Nyakkendőadó

2008.04.23. 23:36 Ford Mustang

Előfordul, hogy a politikus nem tudja, melyik országban él. Most Schiffer János esett ebbe a gödörbe, s nem látott ki belőle. Elkiáltotta magát: nyakkendőadó! Mire ránézett mindenki egyszerre: hülye-e vagy?

Általában SZDSZ-es jellemvonás, hogy olyan hülyeséget találnak ki, amitől az ember behal, és az az érzése támad, hogy az ötletgazda nem tudja, hol él. Most úgy látszik ez a csendes, szerény csinovnyik valahogy megfertőződött, s mint aki fél kiló rántott Quarelinnel lakott jól, teljesen félrebeszél. Ennek az embernek megváltás lenne egy nyugdíj, elmehetne jegyszedőnek egy művész moziba, s ott nyugodtan gondolkodhatna a sötétben, miközben a közönség élvezi a Mester és Margarita című egészen "rövidfilmet".

Újraértékelné a nyakkendőadót, s közben bámulná a tükröt, miközben vallomásról vallomásra közelít a megvilágosodás felé.

Hiller Pisti sincs csúcsformában, mert keményen rábaszott a szintén agyament internetadóval, de egyáltalán ki van manapság a topon az MSZP politikusai közül???

Szólj hozzá!

Beavis és Butthead

2008.04.01. 23:15 Ford Mustang

Emlékeznek még az emtívín (MTV-n) nyomuló két totál szerény szellemi képességű rockerre? Annyi eszük se volt, hogy hogyan kell egy nőt felszedni. Még nézni is rossz volt sokszor...

Ők jutottak az eszembe, amikor ma délután sokadszor láttam a Horn-Kóka duettet, azt a Feri menj a picsába! címűt. Amikor először néztem a HírTV-n, biztos voltam abban, hogy az SZDSZ borítani fog valamit. Akkor még azt hittem, a Gyurcsányt unták meg, de nem: ők az egész koalíciót gallyra vágták. Az élcsapat. Minden más mellébeszélés. Eleve ott kezdődött, hogy emlékszünk, a jobboldal számára vesztes választások után igen gyakran hangoskodtak a liberálisok, hogy a Fidesz vonja le a megfelelő konzekvenciát, és váltsa le a vesztes vezérkart, s menessze Orbán Viktort is. Most a bukó népszavazás után H. Ágnes stabilan kotlott tovább a miniszteri bársonyszékben, mintha mi se történt volna, konzekvenciát elfelejtettünk liberális oldalon levonni.

Kóka ma megmondta Gyurcsánynak, hogy nem érdekli semmi, se program, se senki, vége a koalíciónak, kész. Ezt a forgatókönyvet a Fidesz írja, Kóka a főszereplő.

Gyakorlatilag az SZDSZ felszámolja eddigi gazdasági befolyását, elengedi az érte szorító szimpatizánsok és aktivisták kezét (Anyád megy érted plakátolni, köcsög Kóka, felesleges, szevasz!), akik még a kopogtatócédulákat se fogják az SZDSZ-nek összeszedni. Az SZDSZ becsapja azt a több százezer MSZP-szavazót is, akik listán őket támogatták, hogy bejussanak. Nem hiába olvashatjuk az SZDSZ honlapján, hogy a 700 ezer nem voks csak egy vélemény. Most már értjük is: leszarják.

Nem csodálkoznék, ha a tisztújításon jönne egy józan, értelmes, liberális reálpolitikus és azt mondaná: ne hagyjuk, hogy néhány tehetségtelen faszkalap (copyright MSZP) lenullázza az egyik legjelentősebb rendszerváltó pártot és magyar liberalizmust, amiben hiszünk, amiért annyit dolgoztunk és amit saját gyerekünknek tekintünk! Kóka Jani, Horn Gabi és a többiek: menjetek a picsába!

Mert ma senki nem síratná az SZDSZ-t.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása